In een prachtig rijksmonument in Enschede, waar je thuis kunt komen bij God, bevindt zich een mooie gemeente. Hier stellen we ons aan u voor, met alles waar we trots op zijn en met alles waarin we willen groeien

Wie zijn wij?

  • De Bijbel en het woord van God staan centraal. Wij geloven dat Jezus Christus Gods Zoon is, de Messias en onze Verlosser. Zijn stem is Gods stem. Zijn liefde is Gods liefde die wij mogen ontvangen. Tegelijkertijd zoeken we soms wel naar wat dat betekent voor ons leven nu. Ook hebben sommigen van ons geloofsvragen. En maken we allemaal een verschillende zoektocht mee. Hier zouden we graag met elkaar over spreken, maar hoe doen we dat op een goede manier?
  • Onze gemeenteleden zijn nuchter, eerlijk en betrokken. We zijn minder van de grote woorden en meer van het gewoon doen.
  • We zijn een gezellige gemeente en komen graag samen. We zoeken naar manieren om hier meer mensen bij te betrekken, zowel binnen als buiten de gemeente.
  • We zijn begaan met de vele kinderen en jongeren in onze gemeente. Dit blijkt onder andere uit de vele mensen die met plezier en energie het jeugdwerk verzorgen. Tegelijkertijd maken we ons zorgen over de jongeren die God en de kerk niet meer relevant vinden als ze ouder worden.
  • We zijn een actieve gemeente. Hoewel niet altijd bekend, zetten veel gemeenteleden zich in voor de stad en voor diverse goede doelen. Ook is een groep gemeenteleden actief binnen de kerk. Deze groep zouden we graag groter zien, om zo de draagkracht te vergroten.
  • In onze diensten proberen we zowel jong als oud aan te spreken. Hiervoor willen we graag onze vormen verder vernieuwen. In de praktijk blijken we wat behoudend. En misschien vinden we dat eigenlijk wel jammer.
  • In de stad versterken we onze relaties met de GKv en CGK. Een mooie uiting daarvan is de gezamenlijke middagdienst met de GKv-Noord.
De Nederlands Gereformeerde Kerk in Enschede zoekt een

Voltijds gemeentepredikant (v/m)

Wij zoeken een enthousiaste, verbindende man of vrouw die in samenwerking met anderen onze gemeente opbouwt. De predikant weet vanuit Gods Woord mensen te bewegen en te inspireren, zowel tijdens de diensten als daarbuiten. Hij of zij sluit aan bij de verschillende belevingswerelden van jong en oud en durft daarbij vernieuwende vormen te ontwikkelen en gebruiken. De predikant helpt ons om te zien naar elkaar, onze stad en de wereld.

 

De nieuwe predikant:

  • Verzorgt en begeleidt met een team het onderwijs zowel op het gebied van kennis als vaardigheden;
  • Biedt pastorale zorg samen met het team ouderlingen, diakenen en pastoraal bezoekers;
  • Coacht en traint de mensen die een rol in het onderwijs en de pastorale zorg vervullen;

Samen met ds. Jaap Dekker vormt de nieuwe predikant het professioneel kader van onze kerk.

Voor meer informatie over onze kerk, de functie en de procedure, bel of mail met

Heb je belangstelling voor deze functie, stuur dan voor 1 april 2019 je motivatiebrief naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gesprekken met geselecteerde kandidaten zullen plaatvinden op 12 april 2019

De volledige vacature is ook als PDF te downloaden