Tuinplan Lasonderkerk 2021

Enschede bloeit op. En onze tuin ook! In het buitengebied en in de stad hebben bijen, vlinders en andere insecten maar ook voor kleine zoogdieren zoals egels en muizen steeds meer moeite om te overleven. In Nederland zijn landbouw en verstedelijking hiervan de belangrijkste oorzaken. Door verharding en de afname van (wilde) bloemen is het in de stad voor insecten en voor kleine zoogdieren die insecten eten steeds moeilijker om voedsel te vinden. Door stenen of gras te vervangen door bloeiende planten kunnen we hier iets aan doen. De gemeente Enschede moedigt dit aan via het initiatief Enschede bloeit op. En via onze kerktuin willen we hier aan bijdragen. 

Als groene kerk willen we graag zo goed mogelijk zorgen voor de schepping. En hoewel we blij zijn met ons grote grasveld (leuk voor sport, spel of picknick) hebben we al een aantal jaren de wens om onze tuin natuurvriendelijker te maken. Een tuin waarbij een deel van het grasveld aan de Blijdensteinlaan wordt vervangen voor een tuin waarin kruiden en bloemrijke planten (denk aan lavendel, dropplant, zonnehoed) afgewisseld worden met siergrassen en heesters (denk aan sleedoorn of Gelderse roos). Op deze manier hebben we niet alleen in de zomer maar het hele jaar door een prachtige tuin.

De werkzaamheden aan de tuin starten in de week van 22 maart 2021. We zien ernaar uit om elkaar weer te ontmoeten in ons prachtige gebouw om daarna te kunnen genieten van onze nieuwe, natuurvriendelijke tuin!