Jaarlijks worden er verschillende cursussen voor en door gemeenteleden georganiseerd. Op verschillende manieren zoeken we verdieping en gaan we met elkaar in gesprek over Gods Woord de bijbel. Heeft u interesse om deel te nemen? U hoeft geen lid van onze gemeente te zijn, dus meldt u zich aan!

Leerhuis
Elk seizoen worden enkele avonden georganiseerd voor toerusting en verdieping. Deze leerhuisavonden worden samen met gemeenteleden van de Christelijk Gereformeerde Kerk Enschede Oost en de Bethelkerk Enschede georganiseerd en gaan over diverse onderwerpen zoals over rouwverwerking.

Alpha Cursus
De Alpha-cursus is een kennismakingscursus over het christelijk geloof. In ongeveer 10 avonden en een kort weekend komen allerlei kanten van het christelijk geloof aan bod. Iedere avond begint met een gezamenlijke maaltijd, gevolgd door een inleiding. In kleine groepjes wordt daarover doorgepraat. De cursus biedt mensen ook de gelegenheid om op vrijblijvende wijze te zoeken naar antwoorden op de vragen van hun leven.

De Alpha-cursus is voor iedereen. In de regel organiseren wij de cursus een keer per jaar, meestal in de maanden januari-maart. Enerzijds is deze cursus speciaal opgezet voor mensen die pas christen zijn geworden of die meer willen weten over het christelijk geloof. Anderzijds is Alpha ook heel geschikt voor mensen die hun geloof nog eens vanaf het begin willen doordenken.

Eén van de doelen van de cursus is dat veel gemeenteleden erbij worden ingeschakeld. We hopen dat de Alpha-cursus zo een handvat mag zijn om onze gemeente een warme, biddende, levende gemeente te laten zijn. Door de cursus kunnen wij in woord én daad ons geloof presenteren. Wilt u ook iets voor de Alpha-cursus doen? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.