De Lasonderkerk is een rijksmonument. In 1927 is deze kerk door de architecten Theo en Jan Stuivenberg gebouwd. De gekleurde ramen trekken wel de meeste aandacht. Ze werden ontworpen en gemaakt door de heer J. Veldhuis. Hij was één van de bekendste glazeniers van het vermaarde atelier “t Prinsenhof” in Delft. Bijzonder is dat hier ramen van grote afmeting zijn uitgevoerd in mozaïek (glas in lood-techniek). In de ramen zijn verschillende Bijbelse voorstellingen afgebeeld. Het interieur van de kerk is voor het grootste deel nog in de oorspronkelijke staat.

De Vuurwerkramp in 2000 heeft de ramen behoorlijk beschadigd maar deze zijn weer volledig hersteld. In 2010 is de kerk grondig gerestaureerd en is er een modern zalencentrum achter de kerk bijgebouwd.

Elke zondag komen we als gemeente samen in dit prachtige kerkgebouw en bent u van harte welkom. Daarnaast is de kerk elke eerste zaterdag van de maand open in de periode april tot en met september. Ook doen wij jaarlijks mee met het monumentenweekend.

De Lasonderkerk huren kan ook. Meer informatie vindt u hier.