Sinds enkele jaren werken we in onze gemeente met een jaarthema. Daarmee proberen we steeds een bepaald aspect te belichten van leven uit de Bron. Bij leven uit de Bron gaat het om onze betrokkenheid op de Heer (zelf leven uit de Bron), onze betrokkenheid bij elkaar (samen leven uit de Bron) en onze betrokkenheid bij het werk van de Heer in de samenleving (anderen laten leven uit de Bron).

‘Laat je licht schijnen’

laatjelichschijnenHet jaarthema voor dit kerkelijk jaar is: ‘Laat je licht schijnen’. In de bergrede spoort Jezus ons aan om een licht te zijn en te schijnen. Komend jaar willen we samen leren over het licht. Wie is het licht? Welk licht schijnt in ons? En welk licht mogen we uitstralen om ons heen?

Daarnaast willen we ook gehoor geven aan de opdracht die Jezus ons gegeven heeft. We willen graag samen actief bezig gaan om het licht uit te stralen aan de mensen om ons heen. Ieder van ons is uniek en heeft zijn eigen gaven en talenten gekregen van de Heer. Sommigen zullen al weten welke gaven en talenten ze hebben gekregen, anderen zijn hier nog zoekenden in. Dit jaar willen we elkaar helpen om uw en jouw talenten te ontdekken. We willen elkaar de ruimte geven om te oefenen. Elkaar aanmoedigen om die ruimte te pakken. En ik wil u en jou nu ook uitdagen om over die drempel te stappen en gewoon te proberen. Het licht is krachtig en groot! Als wij in Zijn naam spreken en doen, dan kunnen we een lichtpunt zijn in Enschede, op het werk, op school, in de sportzaal, en waar dan ook! Zo schijnt Zijn licht in de wereld.

13 Jezus zei tegen zijn leerlingen: ´Jullie zijn het zout in deze wereld. Zout heeft een sterke smaak. Maar als het zijn smaak verliest, kun je het niet opnieuw zout maken. Dan is het waardeloos en wordt het weggegooid. 14 Jullie zijn het licht in deze wereld. Een stad op een berg is voor iedereen zichtbaar. 15 Niemand zet een brandende lamp onder een emmer. Je zet een lamp juist hoog. Dan schijnt het licht voor alle mensen in huis. 16 Zo moeten ook jullie een licht zijn en schijnen voor alle mensen. Dan zien ze de goede dingen die jullie doen. En dan zullen ze jullie hemelse Vader eren.´
~ Matteüs 5:13-16, Bijbel in Gewone Taal

Data themazondagen en wijkbijeenkomsten

13 september Laat je licht schijnen - 1
4 oktober Laat je licht schijnen - 2
1 november  
29 november  
10 januari  
7 februari  
7 maart  
28 april  
25 april  
6 juni