De kerk hoort een veilige plaats te zijn. Toch is die veiligheid niet vanzelfsprekend. Ook binnen kerkelijke relaties komt helaas seksueel grensoverschrijdend gedrag voor. Soms overduidelijk, soms heel subtiel. Door een blik of een opmerking die jouw grens overgaat, of door een iets te nadrukkelijke hand op je schouder.

Onze kerk heeft, samen met de 6 andere Ger. kerken (GKV,CGK en NGK) binnen Enschede, vertrouwenspersonen aangesteld waar u terecht kunt voor informatie, ondersteuning of advies. Zij bieden een luisterend oor en kunnen helpen bij het maken van een melding of klacht. Ook kunnen zij helpen als u aangifte wilt doen. Zij doen niet aan waarheidsvinding!

In de jaargids vindt u de namen en adressen van alle contactpersonen. Misschien bent u niet aan een kerk gebonden. Of vindt u het juist prettiger een vertrouwenspersoon uit een andere kerk te kiezen.

Onze kerken zijn ook aangesloten bij Het Meldpunt. Een landelijke organisatie die kerken adviseert en kan begeleiden. Zij geven vertrouwenspersonen trainingen en verzorgen toerustingsdagen. Ook u kunt bij hen terecht als u vragen of problemen heeft, dit kan ook anoniem.

Blijf er niet mee zitten!

  • www.meldpuntmisbruik.nl
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 06-81080117